Vegetarische rode linzen dahl1 min leestijd
Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken dat gemaakt is van peulvruchten en waar veel kruiden aan toegevoegd wordt. Lekker met rijst en/of naanbrood. Naast dat het een super makkelijk recept is, is het ook nog eens heel lekker en voedzaam.
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
- 1 ui (fijngesneden)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 150 gr gedroogde rode linzen
- 400 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 200 gr tomatenblokjes
- halve rode peper of snufje chiliflakes
- 2 tl garam masala
-
1 cm verse gember
-
1 tl kurkuma
-
1 tl garam masala
- 1 tl komijnpoeder
- 200 gr basmati rijst
- 2 flinke handen verse spinazie
- snufje zwarte peper
- evt. naanbrood
Wat doe je:
- Verwarm een beetje olie in een pan. Bak de ui, knoflook en rode peper.
- Bak dit een paar minuten en voeg dan de linzen, tomatenblokjes en het water toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg daarna de kokosmelk en de kruiden toe. Laat dit nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen totdat het een beetje ingekookt is.
- Kook ondertussen de rijst en verwarm evt. het naanbrood.
- Zet het vuur uit voeg toch slot de spinazie bij de dahl en roer tot het een beetje geslonken is.
- Serveer de linzen dahl met de rijst en evt. naanbrood.
Eet smakelijk!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.