[RECEPT] Zomerse Thai Pizza met Sweet Mango en Hot Chili Saus1 min leestijd
Wake me up when september… begins! En dat is vandaag. Bij 1 september heb ik altijd een soort ‘new start’ gevoel. Alsof er iets begint. En iets anders eindigt. Feitelijk is dit ook wel een beetje zo. De zomer(vakantie) eindigt en school/het werk gaat weer beginnen. We maken ons klaar voor het najaar. Vroeger donker, kaarsjes aan, dekentjes en eindelijk tijd om die Netflix watchlist af te werken. Ik hou ervan, maar dat betekent niet dat de summer vibes bij mij meteen in de ijskast staan. Integendeel, met deze zomerse pizza waan je jezelf in een handomdraai op een strandboulevard met good sea food! Proef de zomer met de smaak van kreeftjes, sappige mango, en hot chili saus!
Wat heb je nodig:
Voor 2 pizza’s
- 2 bloemkool pizzabodems
- 2 flinke handen Thaise wokgroenten
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 bakje rivierkreeftjes
- hot chili saus
- 1 mango
- zwart sesamzaad (optioneel)
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer de bodem in met tomatenpuree.
- Verdeel er de Thaise groenten over en leg er de rivierkreeftjes op.
- Bak de pizza in 8-12 minuten af. De pizza is perfect als de randjes een mooi bruine kleur hebben gekregen.
- Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes.
- Top je Thai pizza af met sweet mango en hot chili saus en (zwart) sesamzaad.
TIP: Hou je van een extra knapperige bodem? Rek de bodem dan voordat je hem afbakt een beetje uit met je handen. Hoe platter, hoe knapperiger. Zorg er ook voor dat je de bodem niet te dik insmeert met saus en dat alle ingrediënten zo droog mogelijk zijn. Of in ieder geval dat het vocht goed weg kan.
Eet smakelijk!