[RECEPT] Zomerse salade met kip, mango en geitenkaas2 min leestijd
Op zoek naar een salade die minder koolhydraten bevat? Dan is dit een ideale salade. Deze salade bevat geen pasta, rijst, aardappelen of brood! Natuurlijk kun je dit hier wel zelf aan toevoegen als je dat wilt. Je kunt deze kipsalade bijvoorbeeld uitstekend combineren met een lekkere (zelfgemaakt) soepje en wat brood. Maar zoals gezegd kun je dit ook prima weglaten.
De salade an sich voedt behoorlijk (mede doordat hij je suikerspiegel stabiel houdt) en die extra koolhydraatbron heb je dan eigenlijk ook niet echt nodig. Bovendien leveren de groente, het fruit, de kaas en pijnboompitten uit deze salade ook koolhydraten. Indien je er een zeer actieve leefstijl op na houdt of veel sport dan kan je behoefte aan koolhydraten hoger liggen. In dat geval kan je lichaam een extra snee brood, wat pasta of een extra groenteportie bij je salade behoorlijk op prijs stellen. Hiermee kun je namelijk de glycogeen (energie) voorraad, die je tijdens het sporten hebt verbruikt, weer aanvullen. Daarmee voorkom je dat je je de dag door slapjes blijft voelen.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 2 stukken kipfilet (รก 200 gram)
- 1 paksoi of vier flinke handen spinazie
- 2 eetlepels zachte geitenkaas
- 1 mango
- 1 komkommer
- 1 klein handje pijnboompitten
- ketjap
- olie om in te bakken
Wat doe je:
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur tot ze iets gekleurd zijn. Blijf de pitten in beweging houden, zodat ze niet verbranden. Haal daarna uit de pan en laat afkoelen.
- Dep de kipfilet droog met wat keukenpapier en snijd de kip in reepjes.
- Verhit wat olie in dezelfde pan en bak de kipfilet goudbruin. Voeg tot slot een beetje (1 eetlepel) ketjap toe en bak nog even.
- Was ondertussen de paksoi of spinazie, laat het goed uitlekken en snijd het in smalle reepjes.
- Was de komkommer met schil. Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en vervolgens in kleine plakjes.
- Snijd de mango in kleine blokjes. Als je niet goed weet hoe, kan dat nog best een klusje zijn. Bekijk daarom dit stappenplan eens, dan wordt het op eens een peace of cake.
- Voeg de paksoi en spinazie bij de kip en verwarm nog even goed door, zodat de spinazie/paksoi iets slinkt.
- Pak een grote saladekom. Meng de mango, de komkommer en de kip met paksoi/spinazie door elkaar. Voeg de geitenkaas toe en roer nog even goed door.
- Verdeel de salade over borden en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
En we kunnen alweer aan tafel. Heerlijk genieten van een makkelijke, maar zo lekkere salade. Ben je niet zo’n fan van de smaak van geitenkaas, dan kun je die ook prima vervangen door een bol mozzarella of wat huttekase.
Eet smakelijk!