[RECEPT] Vega Burger met Cajun Mayo1 min leestijd
Gelukkig nieuwjaar! Laten we het jaar goed beginnen. Dus zet maar meteen een dikke streep door het woord “dieet” of “gewichtsverlies” … of door elke andere super-strikte eis die je aan jezelf stelt. Wees dit jaar realistisch over je goede voornemens, oké? Met betrekking tot eten, is dat focussen op een manier van eten die gezonder en voedzamer is, zonder jezelf daarbij van alles te ontzeggen. Je wilt je lichaam voeden, niet straffen. Right!
Dus dat gezegd hebbende, laten we burgers maken. Waarschijnlijk verklaar je mij nu voor gek. Pratend over gezond eten en burgers eten. Maar deze burger is niet zomaar een burger. En wie zegt dat een burger zonder vlees geen burger is, shut up. Want deze burger verslaat elke hamburger craving die je maar hebt en het mooie is je hoeft je er niet schuldig over hoeft te voelen. Want deze Burger (met hoofdletter B) is niet alleen verdomd lekker, maar ook nog eens verdomd goed voor je!!
Wat heb je nodig:
Voor 2 burgers
- 1 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 200 gram champignons (in stukjes)
- 1/2 tl komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder
- 2 vega burgers (naar keuze of zelfgemaakt)
- 2 burgerbroodjes
- 1 tomaat (in plakjes)
- 1/2 avocado (in plakjes)
- 2 handjes sla
- 2 plakjes vegan kaas
- frietjes
- 25 gram cashewnoten (geweekt in water voor 1 uur)
- 1el limoensap
- 1 tl cajun kruiden
Wat doe je:
- Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de champignons en de kruiden toe. En roer goed door.
- Voeg na 3 minuten de burgers toe en leg deze naast het ui-champignon mengsel in de pan. Bak de burgers in 10 minuten aan beide kanten krokant en goudbruin. Leg de laatste 2 minuten op elke burger een plakje kaas, zodat deze een beetje kan gaan smelten.
- Maak ondertussen de cajun mayo door de cashewnoten, limoensap en cajun kruiden in een blender te doen, samen met een scheut water. Blend tot een romige massa. Voeg eventueel nog wat water toe tot de gewenste consistentie is bereikt.
- Rooster ondertussen de burger broodjes een paar minuten in de oven of op een tosti ijzer.
- Smeer beide helften in met de cajun mayo. Beleg de onderste helft met sla, tomaat, de burger, kaas, ui-champignons mengsel en dek af met de bovenkant.
- Serveer met wat frietjes uit de airfryer. Deze kun je dan tijdens het bakken van de burgers laten bereiden.
Duik jij de keuken in om deze burger te maken?
Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.
Eet smakelijk!