[RECEPT] Sushi Bowl met Avocado, Wortel, Wakame, Edamame, Zalm, Garnalen en… Mayonaise!1 min leestijd
SUSHI!!! I love it, maar doe mij maar een bowl! Ik hou niet van ingewikkeld gedoe met kleine rolletjes en norivellen. Ik flikker liever alles in een grote kom en aanvalluh maar! Het sausje is trouwens een mix van mayo en sojasaus. Op aanraden van mijn zusje!
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 2 kopjes jasmijn- of basmatirijst
- 1 avocado (in halve plakken)
- 2 plukjes peen (julienne)
- 20 cm komkommer (in kleine blokjes)
- 1 bakje wakame (Japanse zeewiersalade)
- 1 bakje edamame (sojabonen)
- twee flinke dotten mayonaise
- scheut soyasaus
- 200 gram zalm
- 150 gram garnalen
- zwart sesamzaad (optioneel)
Wat doe je:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ook een beetje rijstazijn toe.
- Als de rijst klaar is, giet je ‘m af.
- Terwijl de rijst aan het koken is, meng je in een kommetje 2 flinke dotten mayonaise met een scheut sojasaus. Snijd indien nodig de avocado in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
- Verdeel de rijst over twee grote kommen en garneer met zalm, garnalen, sojabonen, zeewiersalade, avocado, wortel en komkommer.
- Maak af met een dot van je sojamayonaise en eventueel nog wat zwart sesamzaad. En klaar ben je.
Eet smakelijk!