[RECEPT] Super snelle, makkelijke en vegan Basilicum Pasta Pesto1 min leestijd
Op zoek naar een snel, voedzaam en vullend gerecht voor vanavond, dan heb je die bij deze gevonden. Deze pasta is volledig vegan en bevat plant-based eiwitten: uit de pijnboompitten. In nog geen 20 minuten staat deze basilicum pasta pesto op tafel. Bonus? De pasta smaakt zowel warm als koud erg lekker! Perfect dus voor de lente of zomer. Of mee te nemen als koude lunch.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 150 gram pasta (ik gebruikte liguine)
- 30 gram pijnboompitten
- 4 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 3 geroosterde paprika (uit pot, in stukjes gesneden)
- 250 gram sperziebonen (in 4en gesneden)
- 1/2 limoen
- 10 gram verse basilicum (2 handjes)
- 2 el olie
- Zout, peper, chili flakes (naar smaak)
- 40 gram rucola
Wat doe je:
- Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan op hoog vuur tot goudbruin (blijven roeren, anders verbranden ze snel). Doe de pitten over in een foodprocessor of los bakje om straks te pureren. Houd één eetlepel apart voor de topping.
- Verhit in dezelfde pan olie en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg ook toe aan de foodprocessor.
- Terug naar dezelfde pan, voeg de sperziebonen toe en 1-2 opscheplepels heet water uit de pan van de pasta en kook de boontjes beetgaar. Giet af en voeg ook toe aan de foodprocessor.
- Voeg olie en sjalotten toe aan de pan en bak voor 2 minuten. Voeg de geroosterde paprika toe en bak 1 minuut.
- Mix ondertussen de ingrediënten in de foodprocessor (knoflook, pijnboonpitten, basilicum, sperziebonen, limoensap, zout, peper, chili flakes) tot een romige massa.
- Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en doe je hem terug in de pan.
- Voeg het sjalottenmengsel, de pesto en rucola toe en roer goed door.
- Schep op borden en garneer met pijnboompitten.
TIP: Nog sneller aan tafel voeg de knoflook rauw toe aan de foodprocessor in plaats van eerst te fruiten.
VARIATIE: Gebruik spinazie in plaats van rucola. Of vervang de sperziebonen voor groene erwtjes. Of de geroosterde paprika voor zongedroogde tomaten.
NB: De pasta blijft in een luchtdicht bakje tot 4 dagen goed in de koelkast.
Duik jij de keuken in om deze Vegan Basilicum Pasta Pesto te maken?
Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.
Eet smakelijk!