[RECEPT] Snelle vullende ontbijtmuffins1 min leestijd
Start jouw ochtend altijd gehaast? En heb je eigenlijk geen tijd om een lekker ontbijtje voor jezelf te maken. Bak dan op je vrije dag deze muffins eens. Waarom? Omdat deze ontbijtmuffins jouw ochtend weer een stukje leuker, lekkerder en makkelijker maken.
Maar ook voor de echte ontbijters onder ons, de mensen die nooit zonder ontbijtje de deur uit zouden gaan, zijn deze muffins een must try! En waarom zou je elke ochtend ontbijten met brood, havermout of een schaaltje yoghurt als je ook ovenheerlijke muffins kunt eten? Precies! Dat dacht ik ook. Daarom kon ik je dit recept voor een goed vullende ontbijtmuffin niet onthouden. Je kunt ze vullen met fruit naar keuze of gewoon lekker naturel laten. Dan neem je gewoon een stuk fruit los erbij of je neemt het mee voor onderweg of later op de dag.
En dan nog iets… Je hoeft ze echt niet allemaal in één keer op te eten. Je kunt deze muffins uitstekend een week luchtdicht afgesloten in de koelkast bewaren om er later nog eens van te genieten.
Wat heb je nodig:
Voor 16 muffins
- 175 gram speltmeel (of mengsel met volkoren meel)
- 1 zakje bakpoeder (of 2 tl)
- 1 ei
- 150 gram Griekse yoghurt
- 50 ml gesmolten kokosolie
- 2 el honing
- 4 medjouldadels
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Beleg een muffin blik met papieren muffin vormpjes.
- Meng meel en bakpoeder goed door elkaar in een beslagkom.
- Voeg hier de yoghurt, olie en honing aan toe en spatel dit goed door elkaar.
- Voeg het ei toe en roer dit goed door het mengsel tot een dik beslag.
- Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes en verdeel deze door het beslag.
- Bak de muffins onderin de oven in ongeveer 25 á 30 minuten goudbruin.
TIP: Voeg naar smaak voor dat de muffins de oven in gaan nog wat blauwe bessen, stukjes appel, of pure chocolade toe aan het beslag. Of laat ze naturel. Dan zijn ook al om te verslinden, zo lekker!
Eet smakelijk!