[RECEPT] Snelle Couscoussalade met Granaatappel2 min leestijd
De credits voor dit recept gaan naar mijn zusje Lisandra. Want als het om salades gaat is zij de queen. Ik weet nog goed dat ik deze salade voor het eerst voorgeschoteld kreeg. Ik kook zelf niet veel met couscous. Niet omdat ik het niet lekker vind, integendeel, ik weet gewoon niet altijd wat ik er mee moet maken. Maar dit recept van zuslief heb ik meteen eigen gemaakt. En moest natuurlijk diezelfde week nog een keer op het menu komen. Want als ik ergens heel erg enthousiast over ben, eet het het liefst meteen elke dag.
Die prachtige granaatappel! Wie kent ‘m niet? Maar hoe vaak heb je hem gegeten? Ik persoonlijk niet zo heel vaak… Het sap vind ik persoonlijk wat bitter, maar die pitjes!! Jammie. Alleen is het vaak een hele prestatie om zo’n vrucht schoon te maken. Negen van de tien keer is het gewoon vragen om een rode muur en frustratie! Maar dat neemt niet weg dat de granaatappel gewoon een hele leuke en gezonde vrucht is. En tegenwoordig kun je het jezelf gewoon een stuk makkelijker maken door een kant-en-klaar bakje met granaatappelpitjes te kopen.
De pitjes van de granaatappel zijn namelijk het eetbare deel van de vrucht. De pitjes van de granaatappel zitten boordevol kalium en vitamine C. In één granaatappel zit maar liefst 30 % van je aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag. De pitjes hebben tevens een ontstekingsremmende werking. Granaatappelpitjes bevatten polyfenolen (ook wel sterke antioxidanten). Deze krachtige antioxidanten zijn goed voor je bloeddruk en verminderen de kans op hart- en vaatziektes. Bij het frequent eten van een granaatappel zou je ontwikkelingen in het voorstadium van Alzheimer kunnen passeren. Alleen dat zou al een reden moeten zijn om deze salade eens wat vaker op het menu te zetten.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 150 gram rucolamelange
- 2 handjes pecannoten
- 1 bakje granaatappelpitjes (100 gram)
- 150 gram couscous
- 1 el Ras el Hanout kruiden
- 2 el sojasaus
- 1 el mayonaise
Wat doe je:
- Doe de couscous in een grote schaal, schenk er kokend water over zodat de couscous net onder water staat. Dek de schaal af en laat de couscous in 10 minuten gaar wellen.
- Maak ondertussen de dressing door wat sojasaus en mayonaise met elkaar te vermengen.
- Schep de kruiden door de couscous.
- Voeg vervolgens de sla toe aan het couscousmengsel.
- Giet de dressing er over heen en roer nog even goed door.
- Schep als laatste de granaatappelpitjes door de salade, gevolgd door de pecannoten. De noten kun je eventueel een beetje verkruimelen/breken.
TIP: Ook lekker met feta en komkommer of (zongedroogde) tomaat. Het is soms maar net wat je in huis hebt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het aan een salade toevoegen.
Eet smakelijk!