[RECEPT] Romige Pasta met Broccoli en Pulled Zalm1 min leestijd
Ik kook graag, maar heb daar op werkdagen niet altijd uitgebreid de tijd voor. Daarom kies ik altijd voor lekkere en gezonde recepten die binnen 30 minuten klaar zijn en niet al te veel vuile vaat geven (ondanks dat wij sinds kort een vaatwasser hebben). Deze maaltijd valt daar perfect tussen. Genoeg tijd dus na het avondeten om nog even lekker te chillen met die billen.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 150 gram penne
- 2 zalmmoten
- 400 gram broccoli (roosjes)
- 100 ml crème fraîche
- 1 ui (gesnipperd)
- bieslook
- peper
Wat doe je:
- Kook de pasta gaar volgens recept (+/- 10 minuten).
- Kook de broccoli de laatste 5 minuten mee in de pan van de pasta.
- Fruit de ui aan in andere pan.
- Schep de ui op een bord en bak in dezelfde pan de zalm gaar.
- Giet de pasta en broccoli af.
- Leg de zalm op een bord en trek de zalm met twee vorken uit elkaar.
- Schep de ui terug in de pan en voeg de crème fraîche toe.
- Roer even goed door en voeg de pasta en broccoli toe.
- Breng op smaak met peper en wat bieslook.
- Voeg als laatste de pulled zalm toe en schep dit er voorzichtig doorheen. Houdt een klein beetje achter de hand als garnering on top.
Eet smakelijk!