[RECEPT] Pompoen-soep met kokos1 min leestijd
Het is oktober en dat betekend dat het weer bijna Helloween is. Maar ook dat de pompoenen weer volop te verkrijgen zijn. En vooral dat laatste daar ben ik erg blij mee. Zeker op van die herfstige dagen, waarbij de wind om je oren waait en de regen met bakken uit de lucht komt. Dan duik ik met alle liefde de keuken in om een heerlijke warme soep te maken. En als je aan herfst denkt, denk je al snel aan pompoen. Daarom maakte ik deze pompoensoep met kokos en foccaccia.
Wat heb je nodig:
Voor 2 kommen
- 1 pompoen
- 1 flinke ui
- 1 teentje knoflook
- 3 pruimtomaten
- 150 ml kokosmelk
- water
- olie (om in te bakken)
- peper, zout (naar smaak)
Hoe ga je te werk?
- Pak er een goed groot en scherp mes bij. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Hak de pompoen gewoon eerst doormidden en dan in kleine blokjes. Het hoeft niet te fijn, want straks ga je de soep toch pureren. Het vergt best wat spierkracht om de pompoen te slachten, dus ga voorzichtig te werk. Anders krijgen we met echte Helloween taferelen te maken en dat wil je niet.
- Pel en snijdt ook de ui en knoflook in stukken.
- Was de tomaat en snijd in blokjes.
- Kook 350 ml water in een waterkoker of pan.
- Verhit wat olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
- Voeg de pompoen en tomaat toe en bak ook even mee.
- Voeg het water toe en breng alles zachtjes aan de kook.
- Zodra de pompoen zacht is, haal je de soep van het vuur en kun je de soep pureren. Het makkelijkst vind ik dat met een staafmixer in de pan. Maar je kunt de soep ook overdoen in een keukenmachine of blender.
- Als er geen grove stukken meer in de soep zitten, kun je de kokosmelk erdoor roeren en de soep op smaak brengen met wat peper en/of zout.
- Serveer met wat brood of foccaccia en je hebt binnen 30 minuten een heerlijk maaltje op tafel.
Eet smakelijk!