[RECEPT] Pittige miso noedel soep (to-go)1 min leestijd
Toen ik mijn vriend leerde kennen, kwam ik aanraking met YumYum. Of was het dankzij YumYum dat ik mijn vriend leerde kennen… Anyways, wie ons liefdesverhaal kent, weet wat ik bedoel. Maar goed. Je kent ze wel van die kleine gekleurde pakjes instant noedels in de smaken Duck of Rund die je voor nog geen €0,25 cent bij de plaatselijke supermarkt kocht. Het had een klein zakje kruiden en andere toevoegingen om de noedels te kruiden. Mijn vriend maakte er vaak noedel soep van. Gewoon noedels in een kom met warm water en de kruiden en klaar. Super simpel.
Toen ik mij er wat meer in ging verdiepen, kwam ik erachter dat dat spul verre van gezond en voedzaam is. Maar van tijd tot tijd snak ik naar een kom noedel soep. Dus dan maak ik deze variant. Het neemt nog geen 5 minuten van je tijd in beslag en je kunt het ook heel makkelijk meenemen. Stop in dat geval alle ingrediënten in een afsluitbaar bakje of jar. Klaar om te eten? Doe alle ingrediënten over in een schaal of kom, voeg kokend water toe en klaar is Kees!
Wat heb je nodig:
Per kom
- 1 blok (50 gram) instant noedels (geen noedels in huis, pasta leftovers of gewone noedels doen het ook)
- 2 eetlepels miso paste
- 1/2 bouillon blokje
- 100 gram vegetarische wokreepjes (krokant gebakken)
- 3 medium champignons (plakjes gesneden)
- 1 lente uitje (in kleine ringen)
- 1 handje spinazie
- Sambal of chili saus (naar smaak)
Wat doe je:
- Leg de noedels onder in een kom of schaal. Gevolgd door de miso, bouillon blokje, lente ui, champignons en spinazie.
- Giet kokend water erover, zorg dat alles goed onder water staat en laat 3-5 minuten garen of tot de noedels zacht zijn.
- Top af met de vega reepjes en sambal of chili saus.
Variatie: voeg taugé, jullienne, rode paprika reepjes of edamame toe.
Duik jij de keuken in om deze Pittige Miso Soep te maken? Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.
Eet smakelijk!