[RECEPT] Pastaschotel met Tonijn uit de Oven1 min leestijd
Tonijn? Say what? Mensen die mij kennen, weten dat ik altijd roep dat ik niet van tonijn houdt. Ik ben überhaupt niet zo’n liefhebber van vis uit blik. Maar wel echt een diehard fan van verse vis. Eigenlijk wel jammer, want zo’n blikje haal je zo uit de voorraadkast. Toegegeven, deze pastaschotel met tonijn is verrassend goed in de smaak gevallen.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 150 gram volkoren penne
- blikje tonijn op water basis (uitgelekt)
- stronk broccoli (in roosjes)
- blik tomatenblokjes
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (geperst)
- tijm
- cayennepeper
- 1 blikje tomatenpuree
- 125 gram ricotta
- handje geraspte mozzarella
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de pasta al dente in ca. 10 minuten en voeg de laatste 5 minuten de broccoli roosjes toe en giet daarna af.
- Fruit ui en knoflook in een pan met een beetje olie.
- Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe.
- Breng op smaak met tijm en cayennepeper.
- Schep de pasta en broccoli voorzichtig door de tomatensaus.
- Doe dit ook met de tonijn.
- Schep alles over in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel de ricotta erover en bestrooi met geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal nog ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.
Eet smakelijk!