[RECEPT] Pasta met warmgerookte makreel en verse dille1 min leestijd
Een zachte en romige pasta met al het goede van vette vis. I love it. Vette vis, zoals deze makreel, bevat veel goede voedingsstoffen. Denk hierbij aan essentiële vetten, zoals omega-3, maar ook aan de in vet-oplosbare vitaminen, zoals vitamine A en D. Makreel past dus perfect binnen een healthy lifestyle. Makreel is niet alleen lekker in een salade of op een toastje of cracker, maar ook door pasta’s. Probeer dus vooral eens deze heerlijke volkoren pasta met de verse dille en crème fraîche.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 prei (gewassen en in ringen gesneden)
- 1 oranje paprika of peen (gewassen en in blokjes/dunne plakjes gesneden)
- 150 gram volkoren pasta
- 3 takjes verse dille (maar gedroogde dille kan ook prima)
- 150 gram warmgerookte makreel (zonder graat)
- 4 eetlepels crème fraîche
- olie om in te bakken
Wat doe je:
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar (doorgaans een minuut of 8 tot 10).
- Verhit een eetlepel olie in een wok of pan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de gesneden groente toe en bak nog 5 minuten.
- Hak indien nodig de dille fijn en verdeel de makreel in kleine stukken. Hoogst waarschijnlijk is het nu ook tijd om de pasta af te gieten.
- Voeg de crème fraîche toe en laat alles nog 1 minuut zacht koken.
- Voeg de afgegoten pasta, de makreel en dille toe en roer dit met beleid door elkaar.
- Verdeel de pasta over de borden en aanvallen maar.
Wederom weer een gerecht dat je in no-time (lees binnen 30 minuten) op tafel hebt. Een excuus als geen tijd om lekker, gezond en voedzaam te eten behoort bij deze dus tot de verleden tijd. Indien je geen visliefhebber bent, kun je de makreel ook uitstekend vervangen door kip-, kalkoen- of biefreepjes.
Eet smakelijk!