[RECEPT] Pasta met buffelmozzarella en spinazie1 min leestijd
Deze pasta zit boordevol groenten. Het geheim zit hem in de saus. Ideaal voor kinderen die niet zo van groenten houden. Of voor jou als jij je groenten portie eens lekker wil opkrikken. Zonder dat je er erg in hebt, eet je zo even ruim 200 gram groenten.
Dit recept vraagt trouwens wel wat tijd om te bereiden. Na een lange dag werken, kan ik me voorstellen dat je hier misschien niet zo op zit te wachten. Natuurlijk kun je hem op je vrije dag maken, maar je kunt eventueel ook al wat voorbereiden. Zo kun je de pasta inclusief de saus ook al van tevoren maken. Het enige wat je dan ’s avonds nog hoeft te doen, is de pasta afwerken met mozzarella en tomaat en in de ovenzetten.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 150 gram penne integrale
- 2 knoflooktenen
- 1 prei
- 300 gram spinazie
- 8 cherrytomaten of 2 pruimtomaten
- 1 bol buffelmozzarella
- 4 el crème fraîche
- oregano (vers of gedroogd)
- olijfolie
- peper
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de pasta 9-10 minuten en giet daarna af.
- Snijd en pers de knoflook. Was de prei en snijd in fijne ringetjes. Halveer de cherrytomaatjes of snijd de pruimtomaten in dunne plakken. Scheur de mozzarella in dunne repen.
- Fruit knoflook in wat olie voor 1 minuut op laag vuur.
- Voeg de prei toe en draai het vuur hoger en bak 4 minuten mee.
- Voeg spinazie eventueel in delen toe en laat het al roerend slinken.
- Voeg oregano en de crème fraîche toe en roer goed door.
- Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een grove saus. Voeg de penne toe, roer goed door en breng op smaak met peper.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Verdeel de pasta erover en bedek de saus met tomaat en mozzarella.
- Bak de pastaschotel 15 minuten in de oven.
Eet smakelijk!