[RECEPT] Nutty Granola Appel Bites1 min leestijd
Bij een craving naar zoetigheid is het bijten in een appel wel het laatste waar je aan denkt. Maar ik hou ervan. Zeker opgewarmd met wat pindakaas, muesli of kaneel… maar het liefst natuurlijk met alle drie! Je zult versteld staan hoe snel je een hele appel (of twee) er doorheen jast door hem op die manier klaar te maken. Bovendien profiteer je nu van extra eiwitten en vetten waardoor je langer verzadigd blijft.
Dit recept is zo ongelooflijk eenvoudig (en niet te vergeten leuk om te maken), ik weet niet eens zeker of ik het een ‘recept’ mag noemen. Het heeft bescheiden ingrediĆ«nten en duurt minder dan 10 minuten om te maken.
Wat heb je nodig:
Voor 16 partjes
- 2 appels, in partjes gesneden
- 65 gram pindakaas of andere notenpasta
- 30 gram granola
- 1 tl kaneel
- 40 gram pure chocolade
Wat doe je:
- Dip de appel partjes in de pindakaas en dan in de granola.
- Besprenkel met wat kaneel.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt in de magnetron. Roer elke 20 seconden tot de chocolade in ongeveer 1 minuut gesmolten is. Hou het goed in de gaten, want je wil niet dat de chocolade verbrandt.
- Sprenkel de gesmolten chocolade over de partjes.
Duik jij de keuken in om deze nutty granola apple bites te maken? Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.
Eet smakelijk!