[RECEPT] Naanbrood met gegrilde aubergine en hummus1 min leestijd
Iedereen kent aubergine wel. Toch weten veel mensen niet wat ze met deze peervormige paarse rakker aan moeten. Ik zou zeggen probeer dit naanbrood met vegetarische groenteballetjes en hummus eens. Durf te wedden dat je bij de eerste hap verkocht bent!
Aubergine is officieel gezien een vrucht, maar het smaakt totaal niet naar vrucht. Het heeft namelijk een vrij neutrale smaak, waardoor het gemakkelijk kan worden verward met groente. Door sommige ook nog wel eens verward met een courgette (maar dat is die groene peervormige rakker). Juist door die neutrale smaak is aubergine heel goed te gebruiken in diverse gerechten. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van gerechten als de moussaka en ratatouille. Om de vrucht meer smaak te geven wordt deze vaak gekruid. En een big bonus: de aubergine is erg gezond en caloriearm.
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
- 2 grote naanbroden of 6 kleine
- 1 aubergine (in dunne plakken)
- 10 vega groenteballetjes
- 4 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1/4 schijfje bamboesuiker (optioneel)
- peper en zout
- 1 eetlepel pecannoten (gebroken)
- 100 gr hummus
- scheut olijfolie
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. En bak hierin de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
- Verwarm een grillpan voor op middelhoog vuur. Besmeer ondertussen de aubergine plakken met olie en bestrooi met zout en peper.
- Grill ze in de grillpan. Vergeet niet om halverwege de plakken om te draaien zodat de andere kant ook gegrild wordt.
- Meng ondertussen de yoghurt met wat citroensap, knoflook en bamboesuiker.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de groenteballetjes goudbruin en krokant.
- Besmeer de naanbroodjes met hummus en beleg met de gegrilde aubergine en gehalveerde groenteballetjes.
- Druppel er wat knoflookcitroenyoghurt over en bestrooi met pecannoten.
Eet smakelijk!