[RECEPT] Linguine met prei en ham1 min leestijd
Deze gezonde pasta heb je met 15 minuten op tafel staan. Het is een heerlijk pastarecept met prei en hamblokjes. Voor dit gerecht gebruik ik linguine. Weer eens wat anders dan die eeuwige penne rigate, maar ook een leuke afwisseling op spaghetti. Voor de mensen die niet weten wat voor pasta linguine is… Linguine is een langvormige pasta, net als spaghetti, maar dan breder. Ideaal in combinatie met de saus die ik erbij maak, die blijft er extra goed aanplakken.
Wat heb je nodig:
Voor zo’n 2 personen
- 110 gram (volkoren) linguine
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 100 gram zuivelspread (met bieslook)
- 200 gram hamblokjes (of kipfilet in blokjes)
- 1 el mosterd
- olie (om in te bakken)
- 25 gram kappertjes (optioneel)
Wat doe je:
- Begin met het snijden en wassen van de groenten. Snijd de prei in de lengte doormidden, was deze helften en snijd de prei verder klein. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Mocht je in plaats van hamblokjes kiezen voor kipfilet, zorg er dan voor dat je de kip eerste goed aanbakt, voor dat je verder gaat. Je wilt namelijk geen halfgare kip in je pasta. De kip houdt je na het bakken apart op een bord.
- Nu is het tijd om de pasta te koken. Ongeveer 6-8 minuten en af en toe zachtjes roeren, zodat de linguine niet aan elkaar gaat plakken.
- Zodra de pasta kookt, begin je met het aan fruiten van de ui, knoflook en prei voor 5 minuten op middelmatig vuur.
- Hierna mogen de mosterd en zuivelspread erbij en verwarm je dit geheel voor 4 minuten op laag vuur goed door.
- Rond deze tijd is ook de pasta klaar. Deze schiet je af en schep je door de saus. Evenals de ham- of kipfiletblokjes.
- Tot slot kun je het geheel naar smaak nog garneren met wat kappertjes.
Binnen 15 minuten klaar en ook nog eens budgetproef (ongeveer €2,50 p.p.). Zit je krap in de tijd, maak het jezelf gemakkelijk en kies voor voorgesneden prei uit zak. Scheelt je weer een paar minuten snijden en wassen.
Wil je nog meer tijd besparen dan kun je ook je water voor de pasta aan de kook brengen in een waterkoker. Het kokende water giet je dan bij de pasta en het kookt direct. Ook voor het koken van groenten of aardappelen en rijst, gebruik ik deze methode. Verwarmen via gas, duurt mij namelijk altijd veel te lang. Als ik uit me werk thuis kom, lig ik aan de grillhonger en wil ik het liefst zo snel mogelijk aan tafel 🙂
Dus bij deze,