[RECEPT] Kokosrijst met gegrilde kip en mango1 min leestijd
Kokosrijst met (gegrilde) kip, groenten en mango! Een heerlijke kleurrijke maaltijd met een oosters tintje. Niet alleen een feestje op je bord, maar ook een feestje voor je lichaam. Je lichaam gaat zo blij zijn van deze maaltijd. En jij ook, want het is ook nog eens zo klaar! Win-winmaaltijd noemen we dat!
Wat heb je nodig:
Voor zo’n 2 personen
- 150-200 gram pandanrijst
- 150 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 200 gram kipfilet
- 2 tl sambal
- olie (om in de bakken)
- 1 grote teen knoflook
- 1 rode ui
- 1 paprika (liefst rood is mooi voor de kleursamenstelling)
- 1 mango
Een goede voorbereiding is het halve werk
Snijd daarom de kipfilets in smalle reepjes. Pel en pers de knoflook fijn en snijd de ui in ringen. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Doe dit ook voor de mango. Een mango lijkt misschien een hele klus om schoon te maken. Maar als je weet hoe het moet, dan is het een fluitje van een cent. Kijk maar!

Eerst snijd je de mango in de lengte langs de pit door. Dit doe je aan beide zijden. Daarna snijd je de twee helften horizontaal en verticaal in. Bij voorkeur leg je de helften plat in je hand met de schil naar beneden, zo voel je precies tot hoever je met je mes kunt insnijden. Het is namelijk niet de bedoeling dat je erdoor heen gaat. Vervolgens druk je de schil van de mango naar binnen, zodat de gele kant van de mango met de blokjes naar buiten komt. Daarna snijd je met je mes plat overlangs zodat de blokjes loskomen. E voila je mango is gesneden.
Nu kun je verder met het echte werk
- Begin met het koken van de rijst in kokosmelk en water. De rijst heeft namelijk zo’n 15 minuten nodig met deksel op de pan. Laat de rijst niet te hard koken en blijf regelmatig goed roeren, zodat de rijst niet aanbrand.
- Wok de kipfilet in wat olie op hoog vuur samen met de sambal en knoflook voor zo’n 3 minuten. Kip mag daarna niet meer rauw zijn.
- Voeg daarna de ui-ringen en paprika toe en bak nog zo’n 3 minuten op middelmatig vuur.
- Voeg tot slot de mango toe en verwarm alles samen nog even voor een minuutje.
- Pak een bord of diepe kom: verdeel de rijst erover en leg daarnaast de kip met mango en groenten.
Het geurige van de kokos, het zoete van de mango en het pittige van de kip combineren zo goed met elkaar.
Eet smakelijk!
Dit lijkt me wel wat om eens te proberen.
Ga het zeker eens maken, het is echt een aanrader!