[RECEPT] Homemade Vegan Appelpie Oatmeal1 min leestijd
Lekker met een kop warme thee is het net of je aan een stuk ‘uit elkaar gevallen’ appeltaart zit. En dat dan als ontbijt. Kortom: voor deze bijzondere variant op havermout wil je op een druilerige ochtend vast wel je bed uit komen! Je kunt hem zowel koud als warm eten, maar warm is in het najaar natuurlijk wel het lekkerst.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 35 gram (glutenvrije) havermout
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel gemalen gember
- 250 milliliter havermelk
- 1 appel, in blokjes en liefst met schil
- 1 eetlepel agavesiroop
- ½ theelepel vanille extract (of aroma)
- 1 theelepel citroensap (vers of uit een flesje
- 1 handje rozijnen
Wat doe je:
- Roer de havermout, kaneel, gember, amandelmelk, appel en agave in een steelpan door elkaar en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Roer daarna de vanille, het citroensap en de rozijnen erdoor.
- Doe de havermout in een kom.
Eet smakelijk!