[RECEPT] Gezond dadel taartje met een twist1 min leestijd
Gezond snacken doen je vanaf nu met dit chocolade-kokos-dadel taartje, lieve mensen. Want o-oh wat is dit lekker. Dit gezonde taartje bestaat uit een krokante kokos-bodem (die smaakt naar koek!) en is afgemaakt met een toffee laag en choco topping. Een twix-achtige snack, bomvol vezels maar vooral extreem lekker.
Vergis je overigens niet in de calorieën. Met 245 kcal per blokje is het misschien niet het meest slanke tussendoortje. Maar wel ontzettend voedzaam en lekker. Met 1 blokje kun je er direct weer een flinke tijd tegen aan. Daarnaast bevat één blokje ruim 3 gram eiwit en maar liefst 7 gram vezels!!
Wat heb je nodig?
Voor 8 gezonde twix powerrepen
Bodem
- 100 gram kokosmeel
- 3 el ahornsiroop
- 25-30 gram kokosolie
- 1 tl kaneel
Toffee laag
- 150 gram medjouldadels (of als je net niet genoeg dadels in huis hebt, gebruik dan rozijntjes)
- 25 gram kokosolie
- snufje zout
Choco topping
- 50 ml kokosolie (kokosolie 1 min. 900 W laten smelten in magnetron) = 50 gr
- 25 gram cacao
- 1 el ahornsiroop
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Beleg een kleine cakevorm (15 cm) met bakpapier.
- Meng het kokosmeel met de ahornsiroop in een beslagkom en kneed als laatste de kokosolie erdoor tot een deegbal.
- Verdeel dit mengels over de bodem van de cakevorm en zet deze voor 12-15 minuten in de oven. Houdt de laatste 5 minuten goed in de gaten, want dan kan het ineens hard gaan. De bodem is goed zodra hij een goudbruine kleur heeft.
- Laat de bodem volledig afkoelen.
- Mix alle ingrediënten voor de tweede laag in een keukenmachine door elkaar tot een stevig mengsel en verdeel over de bodem.
- Meng de ingrediënten voor de bovenste laag (topping) door elkaar in een schaaltje of kommetje tot een glad mengsel en verdeel dit over de toffee laag.
- Zet de mega twix minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd voor het serveren de twix in 8 gelijke blokjes.
TIP: De repen blijven afgedekt in de koelkast nog minstens een week goed.
Smikkelse!