[RECEPT] Gezonde Gevulde Eieren Zonder Mayonaise1 min leestijd
Spring is in the air! Je hoor het aan de vogels die je ’s ochtends wekken met een fluitconcert, je ziet het aan de knoppen in bomen en bloemetjes in het gras die voorzichtig te voorschijn komen en je ruikt het aan de geur van lente die in de lucht hangt. I love it. Hoewel de lente officieel 20 maart begonnen is, begint bij mij het voorjaar eigenlijk pas met Pasen, vandaag dus.
Voor mij is Pasen: de paashaas, gezelligheid, uitgebreid ontbijt, familie en… eieren. Vroeger was het eieren schilderen, eieren zoeken en eieren eten. Tegenwoordig is het vooral het laatste alleen nog. Maar waarom staat een ei eigenlijk symbool voor Pasen? Er zijn verschillende theorieën. Een van die theorieën en mijn favoriete is dat een ei symbool staat voor de lente en nieuw leven. Een mooie gedachte dacht ik zo om het voorjaar mee in te luiden, niet waar!
Wat je Paasgedachte ook is: een ei hoort er bij. En om in al dat chocolade geweld wat balans te brengen, heb ik hier een gezonde variant van gevulde eieren. Eentje zonder mayonaise. Een lekkere, voedzame en hartig hapje vol eiwitten en goede vetten. Ook ideaal om rond te delen op een feestje, lunch met vrienden of lekker voor jezelf als snack.
Wat heb je nodig:
Voor 8 gevulde eieren
- 4 hard gekookte eieren (8 minuten kooktijd)
- flinke el Griekse yoghurt 10% vet
- 1 tl mosterd
- 1 tl kerriepoeder
- zout
- bieslook
Wat doe je:
- Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal het eigeel uit de gehalveerde eieren en leg dit in een apart kommetje.
- Prak het eigeel met de Griekse yoghurt goed door elkaar.
- Doe de mosterd, kerriepoeder, zout en bieslook erbij en roer dit ook goed door.
- Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat toe.
- Vul de eitjes met het mengsel via een spuitzak. Of als je dit niet in huis hebt, kun je ook het eimengsel in de punt van een diepvrieszakje doen en hier vervolgens een heel klein puntje van afknippen. Of gewoon met een lepel vullen.
- Voeg eventueel nog wat bieslook ter garnering toe en klaar is je snack.
TIP: Ook lekker met avocado in plaats van Griekse yoghurt of met andere kruiden zoals paprikapoeder, knoflookpoeder etc.
Eet smakelijk!