[RECEPT] Gezonde eiwit pannenkoekjes1 min leestijd
Soms ben je dat bakje havermout, kwark of yoghurt met vers fruit in de morgen wel eens even zat. Of moet je even niet denken om weer te moeten ontbijten met die crackers of zo’n saaie boterham. Gelukkig zijn er heel veel gezonde, voedzame en gemakkelijke alternatieven. Zo plaatste ik al eens eerder recepten van gezonde ontbijt varianten. Bijvoorbeeld deze havermout ontbijt pancakes of deze snelle vullende ontbijtmuffins. Vandaag heb ik een nieuwe variant voor jullie, gezonde eiwit pannenkoeken!
Sporters gebruiken vaak eiwitpoeder om extra bouwstoffen voor hun spieren te hebben. Deze eiwit havermout pannenkoekjes sluiten daar perfect op aan. Per pancake krijg je zo’n 118 kcal binnen, waarvan maar liefst 7,5 gram eiwit. Ideaal als je net als mij vaak in de ochtend sport en dan direct daarna op je eiwitinname wilt letten. Heerlijk met wat fruit erbij en voor mij goed vullend. Kortom: Het perfecte ontbijt voor na een zware training. Je kunt ze natuurlijk ook als lunch eten of gewoon omdat je het heel lekker vindt!
Wat heb je nodig:
Voor 5 pannenkoekjes van 15 cm doorsnee
- olie (om in te bakken, ik gebruikte Smart Cooking Calorievrije Bakspray)
- 62 gram havermout (gemalen in keukenmachine)
- 1 ei
- ongeveer 100 ml melk (afhankelijk van beslagdikte)
- 1 zakje eiwitpoeder (28 gram, smaak banaan of andere smaak naar keuze)
Wat doe je:
- Mix het havermout poeder met de melk en voeg hier het eiwitpoeder aan toe.
- Voeg het ei toe en roer goed door tot er een glad pannenkoekenbeslag ontstaat.
- Verhit een pan op hoog vuur tot hij goed heet is en spray hem in met bakspray. Olie of roomboter gebruik kan ook, maar dit is natuurlijk wel vetter en bevat dus meer calorieën. Zeker omdat je bij elke pannenkoek weer een beetje olie nodig hebt.
- Schep zodra de pan loeiheet is 3-4 eetlepels beslag in een steelpannetje en zet het vuur meteen lager.
- Het beslag zal aan het oppervlak stollen. Draai zodra er bubbeltjes komen en de zijkanten makkelijk loslaten de pancake om en bak deze kant ook bruin.
- Herhaal tot het beslag op is.
TIP: Zonder topping al ontzettend lekker, maar voeg gerust wat vers fruit, kwark of een beetje honing toe.
Eet smakelijk!