[RECEPT] Geroosterde Bloemkool Wraps1 min leestijd
Bloemkool is niet één van mijn favoriete groenten. Maar geroosterd uit de oven met kruiden en romige hummus heeft het zo’n lekkere en knapperige bite, waardoor ik me afvraag waarom ik het nog niet eerder heb geprobeerd. Dus ben je net als ik geen fan van het standaard bloemkool prakkie, maar wel opzoek naar een snelle en gezonde (on-the-go) maaltijd, dan zijn deze wraps zeker het proberen waard.
Wat heb je nodig:
Voor 4 grote wraps
- 400 gram bloemkool (in roosjes)
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- snufje zout en peper
- 4 grote volkoren wraps
- 8 eetlepels hummus (2 per wrap)
- 1 avocado (in plakjes)
- 1/2 komkommer
- 12 cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 2 flinke handen spinazie
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Was en snijdt terwijl je wacht de groenten.
- Beleg een bakplaat met bakpapier. Spreid hierop de bloemkoolroosjes uit en bestrooi met de kruiden. Rooster voor 50 minuten en hussel halverwege de roosjes even om.
- Smeer de wraps in met hummus. Beleg met spinazie, avocado, komkommer, tomaat en bloemkool en rol op.
Duik jij de keuken in om deze geroosterde bloemkool wraps te maken?
Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.
Eet smakelijk!