[RECEPT] Geroosterde bloemkool linzencurry1 min leestijd
Sinds ik geroosterde bloemkool heb ontdekt, ben ik niet meer te stoppen. Zo maakte ik eerder al de geroosterde bloemkool wrap. En als je bedenkt dat ik daarnaast ook een enorme liefhebber ben van curry’s, kon het niet lang duren voordat deze linzen curry zijn intrede deed. En het mooie is als je van de geroosterde bloemkool meteen een flinke batch maakt, kun je voor de hele week meal preppen. Kun je én de wrap variant eten én deze linzen curry. Nou dan hoor je mij niet meer hoor.
Wat heb je nodig:
Voor de geroosterde bloemkool (2 personen)
- 1 bloemkool in roosjes
- 1 el olie
- knoflookpoeder (naar smaak)
- paprikapoeder (naar smaak)
- zout/peper
Voor de curry (2 personen)
- 1 el olie
- gele ui (gesnipperd)
- 1 el kerriepoeder
- 1,5 el garam masala
- 1,5 el kurkuma
- 1 el komijn
- 1 el kaneel
- zout
- 1 blik tomatenblokjes (200 g)
- 10 cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 200 ml kokosmelk
- 250 gekookte bruine linzen
- 2 flinke handen spinazie (100 gram)
- 150 gram zilvervliesrijst
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Hussel de bloemkoolroosjes met de olie en de kruiden hierop door elkaar. Rooster de bloemkool voor 40-50 minuten knapperig en goudbruin. Halverwege even husselen.
- Bak in een grote pan de ui in wat olie. En voeg de kruiden toe. Roer 1 minuut.
- Voeg de tomaten en tomatenblokjes toe en roer. Laat 5 minuten op zacht vuur pruttelen.
- Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de kokosmelk, linzen, spinazie en geroosterde bloemkool toe en roer alles goed door elkaar. Verhit het geheel nog 5 minuten.
- Schep de curry in diepe borden of kommen en serveer met rijst.
Duik jij de keuken in om deze Geroosterde Bloemkool Linzen Curry te maken? Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.
Eet smakelijk!