[RECEPT] Falafel wrap met geroosterde knoflook mayo1 min leestijd
Wat mij betreft kun je van knoflook nooit genoeg in huis hebben. Bij mij gaan er per week wel een paar bollen doorheen. Ideaal om gerechten met weinig ingrediĆ«nten, zoals deze wraps op smaak te brengen. In sommige gevallen kan het zelfs een ‘mwah’ gerecht in een handomdraai om toveren tot iets ‘amazings’. Dus laat een recept je nooit, maar dan ook nooit vertellen hoeveel teentjes er precies bij moeten. Maar luister daarbij naar je (knoflook)hart.
Wat heb je nodig:
Voor 4 wraps
- 4 volkoren wraps of libanees flatbread
- 10-12 falafels (gekocht of zelfgemaakt)
- 4 el hummus (gekocht of zelfgemaakt)
- 6-8 teentjes knoflook (maar mag dus ook meer of minder zijn)
- 1/2 cup (150 ml) vegan mayo
- 8-12 romaine lettuce blaadjes
- 1 medium tomaat, in dunne plakjes
Optionele toevoegingen
- Augurken
- Rode ui
- Rode paprika
- Komkommer
Wat doe je:
-
Verwarm de oven voor op 180C.
-
Snijd de top van de bol knoflook, sprenkel een beetje olijfolie erover en rooster 10-15 min. of tot de knoflook goudbruin is.
-
Haal de knoflook uit de oven. Laat even afkoelen en knijp daarna de teentjes uit boven de vegan mayo. Roer goed door en zet apart.
-
Beleg de wraps. Smeer een dunne laag aioli en daarover een dikkere laag hummus. Leg de falafel, lettuce en tomaat erop. Vouw de wrap dicht en genieten maar!
Meal prep tip: of sla stap 1 t/m 3 over en speed-it-up door kant-en-klare aioli te gebruiken. Of maak de aioli een dag of wat van te voren en bewaar afgesloten in de koelkast tot gebruik (blijft 3 dagen goed).
Duik jij de keuken in om deze Falafel wrap te maken? Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.
Eet smakelijk!