[RECEPT] Egg pizza met groenten en kaas2 min leestijd
Soms heb je van die dagen dan heb je zo ontzettend trek in iets van fastfood, maar wil je eigenlijk ook wel gezond eten. Zo had ik gisteren ontzettend trek in pizza. Op een luie dag pizza laten bezorgen is ideaal, maar deze pizza’s vind ik zelf altijd best wel vet en bevatten ook nooit echt veel groenten. Echt een voedzame maaltijd kan ik het dan ook niet noemen.
Een pizza zelf maken is dan een betere optie. Met als voordeel dat je hem zo gezond kunt maken, als je maar wilt. Maar pizza zelf maken is ook best een flinke klus en daar had ik nu echt even geen zin in. Om toch een beetje in de pizza stemming te blijven, hebben mijn vriend en ik besloten om een egg-pizza te maken met de ingrediƫnten die we nog in huis hadden. En het resultaat is verbluffend! En dat binnen een kwartiertje.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 3 eieren
- een klein handje geraspte kaas
- halve paprika (in blokjes)
- 1 handje cherrytomaatjes (gehalveerd)
- halve rode ui (gesnipperd of in ringen)
- dragon kruiden of andere kruiden naar smaak
- beetje peper
- 2 sneetjes volkoren brood
- 1 el olie
Wat doe je:
- Verwarm wat olie in een pan op middelhoog vuur.
- Breek de eieren erin en laat licht stollen.
- Verdeel de kaas erover.
- Beleg met paprika, tomaatjes en ui.
- Versier hem nog met wat kruiden en breng eventueel op smaak met wat peper.
- Dek de pan af met een deksel om de kaas en het ei goed te laten stollen/smelten.
- Rooster ondertussen het brood op een rooster op 180 graden in een nog niet voorverwarmde oven. Of rooster het brood in een broodrooster of onder een tosti-ijzer.
- Zodra het ei en de kaas goed zijn, kun je het brood uit de oven halen.
- Leg de sneetjes op een bord en leg hier voorzichtig het gebakken ei met kaas en groenten overheen.
Wat is Dragon?
Voor degene die nog nooit van Dragon hebben gehoord, het is een kruid met een anijsachtige smaak dat het erg goed doet in combinatie met ei. Maar ook voor het op smaak brengen van groenten, sauzen en salades is hij uitermate geschikt. Tot voor kort had ik er eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord en koos ik altijd meer voor de wat standaard kruiden, zoals bieslook, peterselie, munt en basilicum. Maar soms een beetje experimenteren kan verrassend lekkere nieuwe smaken en combinaties opleveren.
Show some magic!
Over experimenteren gesproken, nou heb ik in dit gerecht de groente gebruikt die ik toevallig in huis had liggen, maar je kunt natuurlijk elk soort groenten gebruiken. Maar net wat jij lekker vind en waar jij op dat moment trek in heb. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gebakken ei met spinazie en zalm. Ook erg lekker. Of met champignons, paprika en parmezaan. Je kunt het zo gek niet bedenken, bijna alles is mogelijk. Zorg er alleen bij gebruik van harde groenten, zoals broccoli of boontjes wel voor dat je de groenten even kort voor kookt, anders blijven ze zo hard en dat is niet zo lekker. Ook met verse kip of ander rauw vlees doe je er goed aan dit eerst even kort aan te bakken alvorens je het aan je ei toevoegt.
Laat me vooral even weten wat jouw favoriete ei combinatie is.
Ik ben zeer benieuwd. Wellicht kunnen we elkaar nog wat meer inspireren.