[RECEPT] Eén pot lasagne1 min leestijd
Ondanks dat ik een echte Hollandse chick ben, eet ik liever pasta dan aardappelen. Zo ook lasagne dus. I crave lasagne! Alleen dat stapelen met die laagjes krijg ik maar niet in de vingers. En als het wel lukt, dan dendert de hele bende wel in elkaar bij het opscheppen. Zonde van al het werk. Dus waarom niet meteen alles in één pan gooien en er soep van maken. En zo is deze één pot lasagne soep ontstaan.
Wat heb je nodig:
Voor 2 flinke kommen
- 1 el olijfolie
- 1 witte ui (gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook (geperst)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 bouillon blokje
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- Vegetarische gehakt (1 pakket)
- 250 gram kastanje champignons (plakjes)
- 1 aubergine (in blokjes)
- 1 blikje tomatenblokjes(400 gram)
- 1 el balsamico azijn
- 8-10 ongekookte lasagne bladen (gebroken in hapklare stukken)
- 2 handen spinazie (100 gram)
Wat doe je:
- Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten.
- Voeg het vega gehakt toe en roer goed door.
- Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en verkruimel het bouillon blokje erin. Bak nog eens 2 minuten.
- Voeg ook de champignons en aubergine toe en bak 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe en 1 blikje water (a la het tomatenblikje) en balsamico azijn. Breng aan de kook.
- Voeg de lasagne toe, roer goed door en kook gedurende 8-10 minuten of tot de lasagne zacht is.
- Roer de spinazie er helemaal door en haal de pan van het vuur.
TIP: vervang het vega gehakt door 2 handjes bruine linzen. Of voeg eens wortel, rode paprika of bloemkoolroosjes toe. Teveel gemaakt? No worries! In een afgesloten bakje blijft het tot 4 dagen goed. Wel even na het afkoelen in de koelkast zetten, hè.
Duik jij de keuken in om deze één pot lasagne te maken?
Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.