[RECEPT] Chocolade Truffel Bliss Balls1 min leestijd
Eerder maakte ik al deze kokoschocolade balletjes en deze pindakaas truffel balletjes. Zoals je ziet is chocolade favoriet! Zeker als het rauwe chocolade is. Ook in dit recept voor chocolade truffel bliss balls gaat rauwe cacao. Boordevol antioxidanten en zogeheten ‘feel good stofjes’ zoals theobromine, phenylethylamine, anandamide en tryptofaan. Deze stofjes verminderen stress en verbeteren je stemming. Wist je bijvoorbeeld dat het stofje phenylethylamine ook aangemaakt wordt bij verliefdheid?
Chocolate comes from cacaobeans,
they grow on a tree, which makes it a plant.
Chocolate is salad!
Wat heb je nodig:
Voor ongeveer 10 truffel bliss balls. Of 15 mits je niet te veel van het deeg snoept.
- 150 gram ontpitte dadels
- 50 gram gemengde ongezouten noten
- 1 el gesmolten kokosolie
- 3 druppels pf 1 tl vanille-extract
- 2 el rauwe cacaopoeder + 2 el voor de topping
Wat doe je:
- Maal noten in de keukenmachine tot meel.
- Voeg de dadels en de gesmolten kokosolie toe. Mix deze ingredienten tot een gladde pasta.
- Voeg de rauwe cacaopoeder toe en mix.
- Zet je mengsel een half uurtje in de koelkast, zo kun je er straks beter mee werken.
- Zet alvast een schaaltje met cacaopoeder klaar.
- Haal na 30 minuten het mengsel uit de koelkast en rol er met je handen balletjes van ongeveer 20 gram van.
- Rol de balletjes door de cacaopoeder.
- Bewaar de chocolade truffel bliss balls in de koelkast. Voor het eten even op kamertemperatuur laten komen, dan smaken ze het lekkerst.
Duik jij de keuken in om deze chocolade truffel bliss balls te maken?
Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.
Eet smakelijk!