[RECEPT] Carrot Cake Bliss Balls1 min leestijd
Bliss balls. Of healthy mini bonbons zoals ik ze ook wel noem. Met slechts een paar ingrediënten, of dat nu pindakaas, kokos of wortel is, maak je eenvoudig je favoriete smaak voor deze healthy tussendoor snack. Alle ingrediënten mixen in een keukenmachine, even goed mixen en balletjes draaien. Dan je favoriete topping kiezen (of niet). Denk aan cacaopoeder, sesamzaad, gehakte noten, kokosrasp. Rol je bliss ball er doorheen en klaar is kees. Ook lekker om te dippen in gesmolten chocolade.
Wat heb je nodig:
Voor ongeveer 15 balletjes. Of 10 balletjes als je te veel van het deeg snoept :-)
- 100 gram schoongemaakt worteltjes
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 50 gram havermout (gemalen tot meel)
- 50 gram pecannoten
- 75 gram ontpitte dadels
- 3 druppels of 1tl vanille-extract
- 1 tl ahornsiroop
- geraspte kokos (voor de topping)
Wat doe je:
- Maal de havermout in je keukenmachine samen met de pecannoten tot een fijn meel.
- Snijd of breek de wortels in wat kleinere stukken of laat je keukenmachine het werk doen.
- Voeg de dadels samen met de vanille, ahornsiroop en koekkruiden toe.
- Mix goed door elkaar tot er een plakkerig deeg ontstaat.
- Maak een grote bal van dit deeg en leg dit ongeveer 30 minuten in de koelkast.
- Draai na een half uurtje balletjes van ongeveer 20 gram van dit deeg en rol ze door de kokosrasp.
- Je kunt deze carrot cake bliss balls een aantal dagen luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.
Duik jij de keuken in om deze carrot cake bliss balls te maken?
Laat je creatie zien op social media via #femmefitaal of tag @femmefitaal.
Eet smakelijk!