[RECEPT] Bloemkoolpizza met pompoen, spinazie en geitenkaas1 min leestijd
Fff wachten, nog ff wachten… Jaaaaa pizaaaa! Wij zijn er zo dol op dat we het elke week wel een keer eten. Uiteraard (semi) zelfgemaakt met lekker veel groente. En omdat we vaak niet zoveel tijd hebben, doen we dat met de kant-en-klare bloemkoolbodem van Magioni. I-D-E-A-A-L Vandaag dus het recept van de pizza met pompoenhummus, spinazie, rode ui en geitenkaas.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 2 bloemkoolpizza bodem
- 1 rode ui
- 2 flinke handen (baby)spinazie
- 1 bakje pompoenhummus of pompoenspread
- 100 gram geitenkaas
- peper en zout (naar smaak)
- honing
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snipper ondertussen de ui of snijd de ui in ringen.
- Smeer de bodems in met een dun laagje pompoenhummus of – spread. Je kunt natuurlijk als je wat meer tijd hebt ook de pompoenspread zelf maken met verse pompoen(blokjes). Deze pureer je en breng je op smaak met wat kruiden en/of specerijen.
- Leg op de hummus 2 handen spinazie en verkruimel daar boven de geitenkaas.
- Vervolgens maak je de pizza af met de ui.
- Zodra de oven voorverwarmd is, leg je de pizza op een rooster met bakpapier en bak je de pizza’s in 15 minuten af. Houdt ze de laatste 5 minuten goed in de gaten, want dan kan het opeens hard gaan.
- De pizza’s zijn goed, zodra de kaas een beetje gesmolten is en een bruin laagje begint te krijgen.
- Haal de pizza uit de oven en druppel er naar smaak nog een beetje honing over heen.
TIP: Onafgebakken pizzabodems van Magioni zijn prima in te vriezen en daardoor minstens een paar weken houdbaar. Zorg er dus voor dat je altijd een paar bodems in de vriezer hebt liggen. Mocht je dan een keer geen zin hebben om te koken of van plan zijn om pizza te bestellen, dan kun je net zo snel of misschien nog wel sneller zelf even een ovenheerlijke pizza in elkaar draaien. Met meer groenten!
Eet smakelijk!