[RECEPT] Bloemkool Nasi met Ei en smeuïge Pindasaus1 min leestijd
Hide and eat. Ik ben echt een groot fan van het verstoppen van groente. In een soep, zelfgemaakt (groente) saus of zoals hier in rijst. Want deze nasi met bloemkoolrijst bevat maar liefst 400 gram groente… en dat per persoon. Isn’t that amazing!?!
Je kunt bloemkoolrijst kant-en-klaar kopen bij de meeste grotere supermarkten. Zoals ik nu gedaan heb. Maar je kunt het ook zelf maken door een aantal roosjes bloemkool fijn te hakken in een keukenmachine tot de grootte van rijst. Dit vergt iets meer tijd en iets meer afwas. Doe mij daarom maar de kant-en-klare versie. Net zo lekker, net zo gezond, maar net iets minder werk.
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
- 400 gram bloemkool rijst (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 2 eieren (hard gekookt of gebakken)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 100 gram kip (in blokjes)
- 400 gram Chinese roerbakmix
- snuf komijn
- scheut ketjap
- 2 bosui (in ringetjes)
- 2 el pindakaas
- 200 ml melk
- 2 tl sambal
- 1 el ketjap
- kroepoek (voor er bij)
Wat doe je:
- Verhit wat olie in een pan.
- Voeg de kip, ketjap en komijn toe en bak een paar minuten tot het bijna gaar is.
- Schep de knoflook, bosui, bloemrijst en roerbakgroenten er door.
- Bak eventueel in een andere pan de eieren tot een spiegelei of omelet. Of kies voor gekookte eieren.
- Verwarm in een ander pannetje de pindakaas, melk, sambal en ketjap tot een smeuïge pindasaus.
- Serveer de bloemkool nasi met een ei, kroepoek en eventueel nog wat extra bosui.
Eet smakelijk!