[RECEPT] Black Bean Brownie1 min leestijd
Een voedzame brownie die ook naar een brownie smaakt. Klinkt to good to be true, right? Maar het kan echt! Deze zwarte bonen brownie heeft als basis zwarte bonen en dadels. Een lekkere vezel- en eiwitrijke snack of traktatie dus. En no worries, de bonen proef je echt niet! Hij is smeuïg, zoet, ontzettend voedzaam en niet te onderscheiden van een echte chocolade brownie. Wat wil je nog meer? Behalve alle stukjes zelf opeten 😉
Wat heb je nodig:
Voor 10 stukjes
- 100 gram dadels
- 250 gram uitgelekte zwarte bonen
- 2 eieren
- 14 gram honing
- 45 gram cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- kokosolie (om in te vetten)
Wat doe je:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Week de dadels 15 min. in kokend water en haal de pit eruit.
- Blend alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
- Leg het bakpapier in een bakvorm en vet het papier en de randen in met kokosolie.
- Giet het mengsel er in en zet de vorm voor ongeveer 25 minuten in de oven.
- Controleer of de brownie gaar is door te kijken of een satéprikker er net niet schoon uit komt. De brownie is namelijk het lekkerst als hij nog een beetje klef is. Ik bak hem daarom niet langer dan 25 minuten (onder in de oven).
- Laat de brownie goed afkoelen en snijd hem in ongeveer 10 stukjes.
Al smaakt deze brownie zo al erg lekker. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hem nog wat af te werken met wat toppings (zoals gehakte noten, kokosrasp of wat fijne geraspte pure chocolade).
Eet smakelijk!