Privacy & Cookies

cookies

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Natuurlijk ga ik vertrouwelijk met al je gegevens om. Net als alle websites en applicatie aanbieders die gebruikers uit de EU hebben hoor ik met mijn website ook duidelijk te maken hoe ik om ga met de wetgeving rondom privacy persoonsgegevens, genaamd de AVG. Om je daarover beter te kunnen informeren heb ik deze privacyverklaring opgesteld. Heb je vragen over de verwerking van je persoonsgegevens, neem dan contact met mij op.

Deze persoonsgegevens verwerk ik:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Geslacht
  • Reacties
  • Locatiegegevens
  • IP-adres
  • Portretfoto’s indien deze bij jouw avatar staan (waaruit bijzondere gegevens afgeleid kunnen worden).

Hoe kom ik aan jouw persoonsgegevens?

Ik krijg bovenstaande persoonsgegevens van jouzelf, via mijn website, per e-mail of omdat jij een reactie achterlaat op mijn blog of bij artikelen. Je IP-adres wordt verzamelt wanneer je over mijn website surft.

Doeleinden

Ik verwerk je persoonsgegevens alleen wanneer ik dat van de wet mag en voor de doeleinden die ik hieronder heb beschreven.

Abonneren blog

Ik houd je graag op de hoogte van nieuwe posts, recepten, workouts en andere nieuwtjes, omdat jij je daar zelf voor hebt ingeschreven. Dit doe ik per e-mail en daarvoor heb ik je e-mailadres nodig. Ik bewaar je gegevens voor dit doeleinde totdat je je hebt uitgeschreven. In elke update die je van mij krijgt, bied ik je de mogelijkheid om je uit te schrijven. Je mag me ook een berichtje sturen met het e-mailadres waar op je mijn e-mail op ontvangt. Nog niet geabonneerd? Abonneren kan rechts onderaan m’n home pagina.

Contactformulier

Als je het contactformulier om mijn site invult, verzamelt mijn site de gegevens zoals getoond in het contactformulier plus jouw IP-adres en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. De contact formulier inzendingen bewaar ik niet langer dan noodzakelijk is voor het verlenen van service aan de contactzoekende en worden niet gebruikt voor marketing doeleinden.

Reacties en foto’s

Op mijn website kun je een account aanmaken en onder artikelen kun jij een reactie achterlaten. Mijn site verzamelt de gegevens getoond in het reactieformulier plus jouw IP-adres en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Wanneer jij je portretfoto uploadt bij het aanmaken van een account, geef je mij expliciete toestemming om deze te verwerken en te plaatsen bij jouw reactie. Wanneer jij je account opzegt, worden je gegevens direct verwijderd. Reacties die je achter laat via het contactformulier zijn privé en worden niet gepubliceerd op de website, maar belanden uitsluitend in de inbox van Femme Fitaal.

IP-adres, locatiegegevens en cookies

Je IP-adres en locatiegegevens worden verwerkt, om zo fraude via de website te kunnen beperken en voor marketing en adverteerders. Voor meer informatie over deze verwerking, zie het punt (De cookies op mijn site).

Cookies in het algemeen

Cookies zijn kleine tekstbestanden waarin informatie wordt opgeslagen. Deze tekstbestanden plaatsen andere partijen via mijn website op je computer of mobiele apparaat. Bij je volgende bezoek leest mijn website en de applicaties van andere partijen in het tekstbestand bijvoorbeeld je voorkeuren of inloggegevens. Hierdoor hoef je niet elke keer je voorkeuren aan te geven en kan ik de website gebruiksvriendelijker maken. Let op: als je geen toestemming geeft voor het plaatsen van cookies kan ik niet garanderen dat mijn website of een deel daarvan naar behoren werkt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer: [http://www.consuwijzer.nl/telecom-post/internet/privacy/uitleg-cookies].

Cookies uitschakelen/verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen. Via de website Your Online Choices [http://www.youronlinechoices.com/be-nl/] kun je meer uitleg vinden over hoe je cookies uit kunt schakelen.

De cookies op mijn site

Functionele cookies

Sommige cookies zijn nodig om de primaire functies van deze website uit te voeren. Mijn website plaatst daarom functionele cookies. Met behulp van deze cookies worden weergave voorkeuren opgeslagen, wordt informatie onthouden wanneer je naar een andere subpagina gaat, wordt de website goed op je beeldscherm weergegeven, wordt onthouden of je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies en kan misbruik worden opgespoord. Hiermee kan de website zo goed mogelijk aangepast worden op jouw surfgedrag. Dit zorgt ervoor dat jij tijdens de sessie meer gebruiksgemak ervaart. De meeste van deze cookies zijn sessiecookies en worden direct na jouw surfsessie verwijderd. Sommige van deze cookies worden maximaal 1 jaar bewaard. Het is niet verplicht om jouw toestemming te vragen om deze cookies te plaatsen of te lezen.

Social media

Ik wil het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van mijn website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

Analytische cookies

Af en toe stort ik me op het verbeteren van mijn website. Onder andere door te analyseren hoe bezoekers, waaronder jij, mijn website gebruiken, hoe je mijn site gevonden hebt en waar eventuele knelpunten zitten. Hiervoor worden cookies geplaatst door Google Analytics, Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter.

Advertentie cookies

Voor het tonen van advertenties op mijn website plaatst Google advertentiecookies. Deze cookies volgen jouw surfgedrag, waardoor jij relevantere advertenties te zien krijgt. Op de cookies die door andere partijen worden geplaatst is hun cookieverklaring van toepassing. Deze kan tussentijds wijzigen. De actuele cookieverklaring kun je vinden op de website van de betreffende partij.

Links

Op deze website zal je mogelijk links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Hiervoor verwijs ik je graag naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website. Ook kunnen berichten op deze site ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Met wie ik jouw data deel (derde partijen)

Standaard deel ik geen enkele persoonlijke data met wie dan ook. Data wordt dan ook uitsluitend op jouw verzoek en dus alleen met jouw toestemming met derde partijen gedeeld.

Welke rechten heb je over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Beveiliging persoonsgegevens

Ik heb passende organisatorische en technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die ik verwerk.

Wijzigingen

Het kan zijn dat ik deze privacyverklaring moeten wijzigen, bijvoorbeeld omdat ik een andere werkwijze ben gaan hanteren. Ik zal de nieuwe privacyverklaring altijd op deze website publiceren. Als de wijzigingen direct op jou van toepassing zijn, zal ik de wijzigingen ook direct met jou communiceren.

– Juli 2019 –