Pasta met gebakken zalmflakes, prei, dille en crème fraîche1 min leestijd
Deze pasta doet het erg goed op dagen waarbij de mussen door de hitte bijna dood van het dak vallen. Je heb het namelijk in no time klaar en hoeft niet al te lang boven hete pannen te staan. Natuurlijk kun je het ook een dag van te voren maken en dan koud als salade eten of meenemen als lunch naar je werk of het strand. Met al het gezonde van de zalm in combinatie met het knapperige van de erwtjes en het frisse van de crème fraîche is dit een gerecht om je vingers bij af te likken.
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
- 150 g volkoren pasta naar keuze
- 1 prei (gewassen en in ringetjes gesneden)
- 1 courgette (gewassen en in blokjes gesneden)
- 100 g doperwten ontdooid
- 1 tl dille fijngehakt
- 100 g crème fraîche
- 100 g zalmmoot
- Peper
- Citroensap (van halve citroen)
Wat doe je:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een pan zonder olie. Bak hierin de zalm goed gaar. Haal uit de pan en leg apart op een bord. Trek de zalm met twee vorken los in flakes.
- Bak in dezelfde pan (zonder extra olie, maar in het vet van de zalm) de prei en courgette 5 minuten.
- Voeg de doperwten, dille, crème fraîche en zalmflakes toe aan de pan en bak nog 5 minuten mee.
- Breng de saus op smaak peper en wat citroensap. Schep de pasta door de saus.
- Serveer de zalmpasta in een diep bord.
Eet smakelijk!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.