Ovengebakken gnocchi met courgette, feta en amandelsalsa1 min leestijd

Tot mijn verbazing staat er nog maar 1 recept op dit blog met gnocchi. Namelijk deze overgebakken gnocchi met aubergine en mozzarella. Gelukkig komt daar nu snel verandering in met deze gnocchi met courgette, feta en amandelsalsa. Wederom in de oven gebakken. Wat kan ik zeggen, gnocchi doet het gewoon erg goed in de oven. Niks geen melige plakkerige deegballetjes, maar balletjes met een lekker knapperig buitenkantje.
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
- Gnocchi 1 pak (a 500 gram)
- Middelgrote courgette (in lengte in vieren dan in plakjes)
- Gele paprika (smalle reepjes)
- 150 gr feta
- 2el blanke amandelen
- Munt 10 gr (fijngehakt)
- Peterselie 10 gr (fijngehakt)
- 3 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
- 1 el citroensap
- Peper/zout
Wat doe je?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verdeel de gnocchi en gesneden groenten over een middelgrote ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Hussel goed door elkaar en bak voor 15-20 minuten tot de gnocchi goudbruin is.
- Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak hierin de amandelen voor een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden.
- Hak 2/3 van de amandelen grof, en de rest heel fijn.
- Meng de fijngehakte amandelen met de knoflook, citroensap, verse kruiden en 2 el olijfolie in een kom. Verkruimel hier de feta over. Breng op smaak met peper en zout.
- Neem de gnocchi na 15-20 minuten uit de oven. Meng de gnocchi-groenten met de salsa, verkruimel de rest van de feta erover en bak nog voor ongeveer 5 minuten bruin in de oven.
- Schep de ovengebakken gnocchi op borden. Bestrooi met de grof gehakte amandelen.
Eet smakelijk!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op één van jouw Pinterest borden.